TIPS EN TRUCS

VAN AB

In deze map probeert Ab je een beetje bij te spijkeren op het gebied van administratie, belastingen en alles wat met ondernemen te maken heeft. Waar moet je op letten? Wat zijn handige tips? Welke trucs zorgen voor een optimale manier van ondernemen.

Heb jezelf een vraag of opmerking?

Schroom vooral niet deze te stellen of te geven.

Studerende kinderen?

Studerende kinderen zijn duur, zeker als ze geen studiefinanciering krijgen. Als je je studerende kind bij je op de loonlijst zet, zijn de loonkosten een aftrekpost voor je bedrijf. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je kind ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen steekt.

Lees verder...
20 november 2020

Fiets van de zaak stuk aantrekkelijker vanaf 2020!

Voor een fiets van de zaak geldt vanaf 1 januari 2020 een forfaitaire bijtelling, net als voor de auto. Daarmee komt een einde aan de huidige complexe administratie voor het privégebruik van de fiets. De bijtellingsregeling geldt voor álle fietsen, dus voor zowel gewone als elektrische fietsen en de zogenaamde speed pedelecs.

Lees verder...
20 november 2019

Werknemer met auto van de zaak?

De vakantieperiode breekt aan en dus vertrekken veel Nederlanders met de auto van de zaak naar het buitenland. Heb je personeel met een auto van de zaak en heb je afgesproken dat ze de autokosten van deze reis zelf betalen, let dan op het volgende.

Lees verder...
20 november 2019

Verhoging Lage btw-tarief naar 9%

Als de Tweede en Eerste Kamer ermee instemmen, wordt op 1 januari 2019 het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Als de Tweede en Eerste Kamer ermee instemmen, wordt op 1 januari 2019 het lage btw-tarief verhoogd van 6 % naar 9 %. Het lage btw-percentage is van toepassing op bijvoorbeeld eten en drinken, boeken, hotelovernachtingen, kappers en schilder- en stukadoorswerk voor woningen ouder dan twee jaar.

Lees verder...
20 november 2019

AVG = Algemene Verordening Gegevensbescherming

De AVG – een gedrocht of bittere noodzaak? Op het eerste gezicht een overduidelijk gedrocht. Alweer een door Europese ambtenaren bedachte administratieve last waar wij als MKB-ondernemers niet op zitten te wachten want: tijdrovend, geldverslindend en verwarring zaaiend.

Lees verder...
20 november 2019